Autist!!! De ce lui/ei? De ce mie? De ce...?!

După mai bine de 2 ani ce am aflat, eu așa aș răspunde.....

Dumnezeu  dă crucea cea mai grea, doar celor care o pot duce!

  • Ni s-a întâmplat nouă, pentru că a avut încredere că suntem pregătiți ca părinți să reușim să depășim barierele marelui ”a”!
  • Dacă d-zeu ne-a creat pe toți după chipul și asemănarea lui, înseamnă că prin aceste suflețele minunate, dorește să găsim noi ca și părinți, prieteni răspunsuri la leacul acestei dizabilități.
  • Ne-a ales pe noi, pentru că a avut încredere că putem lupta mult mai mult decât noi am fi crezut vreodată!
  • Nimic nu e întâmplător și nimeni nu are dreptul să renunțe la o provocare. El știa că noi, părinți –copil, vom lupta  ca și o echipă să depășim obstacolele!
  • Se știe că acești copii au minți luminate și fiecare dintre ei se naște cu un talent extraordinar. Crede-ți că dacă s-ar fi născut în altă familie ,  ar fi reușit mai repede să il găsească?!
  • Aceastei  dizabiltăți nu i se cunosc cauzele, și încă nu i s-a descoperit leacul, așadar d-zeu știa că noi nu ne vom lăsa până când nu le vom găsi, știa că suntem niște învingători!
  • Se zice că cel ce nu se mulțumește cu puțin, nu merită mai mult, eu aș parafraza zicând, cel care nu știe să aprecieze o fărâmă de progres , nu este pregătit să întâmpine succesul! Iar noi toți fară să realiză, dar zi de zi pășim împreună spre ceea ce înseamnă recuperare.
  • Sunt sigură că la fel ca mine toți v-ați dorit un copil deosebit. Și știu că și singuri v-ați dat seama că dacă ați avea posibilitatea, tot pe el vi l-ați dori! Pentru că acești copii sunt ”speciali!
  • Nu zic că nu-mi   mai apare obsesiv  în minte această întrebare ”de ce?„  dar  după 2 ani și ceva răspunsul este din  ce in ce mai clar:  dumnezeu a avut încredere în mine și a știut că cea mai buna mamă pentru erhard sunt eu, la fel cum voi toți știți că sunteți cei mai buni părinți din lume pentru copilul vostru!

                                    Semnat, eu Edita Enciu, mămica celui mai frumos băiețel din lume Erhard J

 P.S ” Orice mamă își laudă puiul, scuzați subiectivismul :)

Carti

Carti de specialitate in limba engleza             Carti de specialitate in limba romana          Cele mai bune 10 carti despre autism pentru parinti