10 motive ca să nu îndrăznești să te iei de părinții care au copii cu nevoi speciale!

  1. Unii dintre  noi au renunțat la o viață socială activă  și la servici pentru că orice copil merită să te sacrifici pentru el, iar ai nostri sunt speciali!
  2. Nu ne este frică să ne confruntăm cu marele ”a” , ba dimpotrivă! Ne luptăm cu succes și câștigăm bătalii mici pentru voi, dar uriașe pentru noi și copii nostri!
  3. Când ne privești părem obosiți. Aici ai dreptate! Suntem obosiți! Pentru că toată răbdarea noastră se îndreaptă către copil și  timpul  liber care ne rămâne  îl folosim să-i educăm pe cei care  ne arată cu degetul!
  4.  La ce deprinderi de reprimare   a agresivității  am dobândit, crede-mă că putem cu ușurință să face față și unui culturist.
  5. Când suntem la capătul răbdării după o zii lungă de alergat  și după milioanele de răspunsuri date unui copil curios cum e al nostru, mai mult ca sigur că putem ucide doar cu privirea .
  6.  Mulți  dintre noi au  uitat ce îseamnă un somn liniștit  noaptea  și  să nu vorbim  despre  un somn prelungit până  după   ora 6 dimineața.  Așa că  aveți dreptate , uneori  părem ca niște zombi.
  7. Toleranța și răbdarea noastră se îndreaptă către copii noștri cu nevoi speciale,  nu spre  persoane  care se comportă inadecvat și care  se declară complet ”normali”  dar nu sunt în stare să-și controleze  atitudinea.
  8. Majoritatea  dintre  noi ne aflăm la capătul  puterilor și stăm  foarte  prost cu răbdarea, așa că  nu încerca să forțezi nota când vine vorba despre copilul nostru. S-ar putea  să regreți!
  9. Viața  noastră e o continuă alergare și muncă de cercetare. Cred că mulți  vă intrebați cum reușim să ajungem la terapii, la școala, in parc, să gatim, să facem cumpăraturi,  să  încercăm să  schimbăm opinii, să  participăm la diverse activități. Și noi ne întrebăm același lucru. Dar  cred că  acest aspect  este unul care merită  să fie apreciat de toți cei care au o viață normală.
  10. Dacă nu merităm  cea mai mică fărâmă de respect din partea celorlalți, vă rugam în loc să ne arătați cu degetul , pe viitor  faceți  bine și nu ne băgați în seamă.  Așa toți vom fi câștigați

P.S  În timp ce  unii  părinți  arată cu degetul spre ”ciudățenile” pe care le fac  copii, tinerii și adulții cu  nevoi speciale, uită să observe   că propriul copil  născut perfect sănătos, suferă de lipsă de afectivitate,  iși începe viața sexuală  mult mai repede decât ar fi normal,  fumeaza , consumă alcool  sau  alte drgori. 

Și atunci, vă intreb eu, edita enciu,  cu ce drept  îndrăzniți  să fiți  atât de superiori nouă?!

Carti

Carti de specialitate in limba engleza             Carti de specialitate in limba romana          Cele mai bune 10 carti despre autism pentru parinti