În vizita la bebelusii abandonati in spital iunie 2013

Acum câteva luni am aflat despre ”bebelușii abandonați” in spitalele din județul Satu Mare. In aceea perioadă era vorba că îi vom vizita cu vechea asociație dar cum treburile au luat o altă întorsătură, vizitarea acestora s-a amânat. Astfel într-o frumoasa zi de vineri, ne-am hotarât sa vizităm aceste suflețele. Ei fiind internați pe secția de pediatrie din Tășnad.

Acești bebeluși sunt ingrijițti de un personal mărinimos și atent monitorizați de către d-na dr. Nagy Tunde.

La data respectivă pe secție erau internați 8 bebeluși cu vârsta cuprinsă între 13 zile și 6 luni, 6 băieței frumoși și 2 fetițe superbe. Unul din băieței suferă de sindromul down, o fetiță are probleme cardiace iar cealaltă fetiță are un handicap locomotor. Din cele relatate de d-na dr. Nagy, acești bebeluși rămân internați până când cei de la asitența socială le găsesc un asistent maternal care să-i primească spre îngrijire. Din păcate, șansele bebelușilor care au o anumita dizabilitate sunt mici atunci când este vorba de plasarea lor în familii. D-na dr. ne-a spus că bebelușii au lapte praf, hainuțe și jucării, cele din urmă primite din donații de la Caritas.

Însă se confruntă cu lipsă de scutece de unică folosință și alte obiecte necesare igienei bebelușilor. Dorim să mulțumim d-lui manager Marc Adrian, doamnelor doctor de pe sectiile de pediatrie din întreg județul și anume dr. Fodor, dr.Mercea, dr.Oprea și nu în ultimul rând d-nei dr. Nagy, pentru că ne-au permis să efectuăm această vizită. Îi mulțumim de asemenea lui Vizsnyovszky Gergo pentru pozele frumoase și filmulețul pe care l-a realizat cu prilejul acestei vizite.

În momentul în care conducerea Spitalului ne va da acordul , vom publica și filmulețul realizat. Cei care doresc să ne ajute in procurarea de scutece sau vor să le doneze acestor bebeluși, îi rugăm să ne apeleze cu încredere. Următoare vizită la ei, am planificat-o la finalul lunii iunie. P.S ...noi nu suntem în măsură să judecăm mamele acestor bebeluși, dar putem cu toții să ne rugăm pentru aceste suflețele și să încercăm să-i ajutăm.

Cu drag ”Noi”

Vezi albumul foto